De Tango volgens Piazzolla

Muziek
Datum: zo 29 okt 2017 14:30

De Tango volgens Piazzolla van 1900 tot heden, omlijst door andere composities

Bordel 1900 - A. Piazzolla
Fantaisie - G. Fauré (1898)
Pièce en forme de Habanera - M.Ravel (1907)
Nocturne - L. Boulanger (1911)
Danse Lente - J. Jongen (1924)
Café 1930 - A. Piazzolla
Entr'acte - J. Ibert (1935)
Au Matin - M. Tournier  (1940) harp solo
Lento Meditativo - A. Piazzolla(1987) fluit solo
Variations voor altfluit en harp -  A.Werkman(1999)
2 Impressions - E. Bozza (1967)
Nightclub 1960 - A. Piazzolla

Egbert Jan Louwerse is Hoofdvakdocent Fluit aan het Prins Claus Conservatorium Groningen. In juni 2015 ontving hij in Parijs uit handen van de Société Académique Arts Sciences Lettres de Medaille d'Argent voor zijn bijdrage aan de Franse Muziek gedurende zijn carrière. Egbert Jan studeerde fluit bij Pieter Odé en Marieke Schneemann aan het Conservatorium van Amsterdam en in Frankrijk bij fluitgrootmeester Christian Lardé. Hij is een van de fluitisten van het fluitoctet “Blow Up!” en is fluitist van het internationale Occult Ensemble dat gespecialiseerd is in moderne muziek. Egbert Jan is regelmatig te gast op internationale festivals voor concerten en masterclasses.  In 2014 was hij gastdocent aan het Conservatorio Superior de Musica Oviedo, Spanje.

Manja Smits is hoofdvakdocente harp aan het ArtEZ Conservatorium (Arnhem/Zwolle) en het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Ze ontving als eerste harpiste de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding voor musici op het gebied van de klassieke muziek.Tevens was zij prijswinnares in het Torneo Internazionale di Musica te Rome. (1998) Manja Smits studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Arnhem en zette haar studie voort bij de vermaarde Vera Dulova aan het Tsjaikovsky Conservatorium in Moskou. Na een periode als solo-harpiste aan het Residentie Orkest te Den haag verbonden te zijn geweest richt ze zich nu op solospel, kamermuziek en coaching van jonge harpisten.

Aanvang: 14.30 uur
Entree: €10,-
Reserveren: Reserveringsknop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kaarten aan de zaal