MAESTROS | Tango Extremo

Muziek
Datum: za 14 apr 2018 20:30

Het Argentijns/Nederlandse ensemble Tango Extremo maakt al jaren internationale furore met een mix van verschillende muziekstijlen. Klassiek, jazz, Braziliaanse muziek en natuurlijk de Tango vormen het uitgangspunt.

Het programma van Tango Extremo ‘MAESTROS’ is een ode aan een aantal toonaangevende componisten van uiteenlopende pluimage, maar met elk hun eigen unieke muzikale schoonheid. De één in het bijzonder op het gebied van de tango, zoals bijvoorbeeld Astor Piazzolla, Horacio Salgan en Osvaldo Pugliese, maar er komen ook componisten aan bod die op het eerste gezicht niet snel aan tango gelinkt zullen worden, zoals Sergej Prokofjev met het beroemde muzikale sprookje ‘Peter en de Wolf’ en het legendarische 2e pianoconcert van Rachmaninoff. Ook Tchaikovsky, Bach, Shaffy en zelfs The Beatles komen voorbij. Kortom, een eigenzinnige en gedurfde avond!

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Tango Extremo een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken.

De groep is opgericht door violiste Tanya Schaap, die vanaf dat moment de artistieke motor is achter dit ensemble. De bezetting is niet geheel gebruikelijk, maar bleek mettertijd veel muzikale mogelijkheden met zich mee te brengen. De klank van het orkest is daardoor ook uniek. Het repertoire is zeer breed en erg bijzonder in zijn stijl te noemen. Invalshoeken waaronder Europese en Zuid-Amerikaanse folklore, klassieke muziek, jazz- en Braziliaanse muziek worden gecombineerd met ‘tango nuevo’.

De groep heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de muziek uit het Argentijnse Río de la Plata gebied en diverse cross-overs vanuit het tango nuevo idioom. Op nationaal gebied heeft het ensemble een niet snel meer weg te denken plaats in het Nederlandse muziekleven weten te veroveren. De groep speelt op de meest uiteenlopende podia, variërend van jazzfestival tot klassieke concertzaal tot tangosalon. Tijdens dit optreden zal werk van verschillende componisten worden vertolkt, voorzien van de onmiskenbare “Tango Extremo” twist. 

Line up:

Tanya Schaap – Viool
Ben van den Dungen – Sopraansaxofoon
Hans van der Maas – Accordeon
Rob van Kreeveld – Piano
Vasilis Stefanopoulos - Bas

Aanvang: 20.30 uur
Entree: €15,-
Reserveren: Reserveringsknop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kaarten aan de zaal