Unicorn - Schotse en Ierse folk

Muziek
Datum: za 10 nov 2018 20:30

Unicorn is een bekende naam in de folkwereld. De groep behoort tot de top van wat Nederland aan semi professionele muziek te bieden heeft. 
De wortels van de musici uit Noord Holland liggen bij de Ierse en Schotse folk, maar op het veelzijdige repertoire staan ook bluegrass,  klezmer en Nederlands- en Engelstalige zeemansliedjes/ shanties. Unicorn maakt al meer dan tweeentwintig  jaar furore met aanstekelijke live optredens die steevast uitlopen op een sfeervol feestje.De bezetting van Unicorn wordt gevormd door Martien Tijburg op accordeon, John Kuiper op gitaar, zangeres Jolanda Traarbach en violiste Martine Nijenhuis. Gezegend met mooie stemmen en bakken muzikaal talent brengen zij de aanwezigen in Ierse sferen met verstilde Ierse ballads, levenslustige folksongs en meeslepende Ierse golden oldies.

De band neemt het publiek moeiteloos mee en laat voelen wat er door de eeuwen heen leefde in Ierland.
Inmiddels heeft de band vier cd’s op haar naam staan, waarvan “A new Horizon” en de recentste cd “Destination unknown” onder de liefhebbers van Keltische muziek faam genieten.  20 november 2016 heeft de band haar 20 jarig jubileum gevierd met de uitgave van laatstgenoemde cd “Destination unknown”.  Hoewel de traditionele Ierse en Schotse dansliedjes en ballades nog altijd de hoofdmoot van een Unicorn optreden uitmaken zoekt de band ook nadrukkelijk naar verwante muziekstijlen over de aardbol.

Unicorn weet het enthousiaste publiek tot de laatste minuut te boeien maar ook te ontroeren. Gelachen wordt er om de humoristische aankondigingen van de nummers, een prachtige mix van emoties en voluit genieten.

Aanvang: 20.30 uur
Entree: €10,- 
Reserveren: Reserveringsknop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kaarten aan de zaal