6e Leerdams Filmfestival | Muziek

Film
Datum: zo 12 jan 2020 13:00

In 2019 kwamen bijzonder veel goede muziekfilms uit. Heb jij ze gemist? Dan krijg je tijdens het 6e Leerdams Filmfestival alsnog de kans om de beste muziekfilms van het afgelopen jaar te zien. In deze films speelt muziek een grote rol, maar niet zonder de nodige portie romantiek, drama en humor. Laat je deze zondag heerlijk onderdompelen in de schitterende muziek van de films Yesterday, Rocketman en A Star is Born. 

Yesterday 

Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent? Doen alsof die nummers van jou zijn en de beste songwriter aller tijden worden!

Oscarwinnend regisseur Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) werkt samen met succesvol scenarioschrijver Richard Curtis (o.a. Notting Hill) voor deze nieuwe komedie over een worstelende muzikant die beseft dat hij de enige persoon op aarde is die zich The Beatles kan herinneren. 

Bekijk de Trailer 

"Yesterday is een onweerstaanbare combinatie van humor en romantiek" - de Volkskrant
 
"De film is een ­oprechte hommage aan The Beatles. Maar ‘Yesterday’ is ook en misschien wel vooral een film over tijd." - Trouw ****

Rocketman

Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service, Sing) is Elton John in de nieuwe bioscoopfilm Rocketman, een musical fantasie gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière. In de film komen de meest geliefde nummers van Elton John voorbij die worden gezongen door hoofdrolspeler Taron Egerton. 
 
Rocketman vertelt het inspirerende verhaal over een small-town boy die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur. Verder o.a. met Jamie Bell (Billy Elliot, King Kong) als tekstschrijver en schrijfpartner Bernie Taupin, Richard Madden (Game of Thrones) als John Reid, Eltons eerste manager en Bryce Dallas Howard (Jurassic World: Fallen Kingdom) als Eltons moeder Sheila Farebrother. Geregisseerd door Dexter Fletcher.
 
 
"Het leven van Elton John in Rocketman is een heerlijk rockportret van de overtreffende trap" - de Volksrant ****
 
"Emotionele, introspectieve biopic die tegelijk een wervelende rockmusical is vol dans, chaos en glitter – Elton Johns hits vertellen zijn levensverhaal." - NRC

A Star is Born
 
A Star is Born vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster. Hij ontdekt het onbekende talent Ally (Lady Gaga).

De twee krijgen een liefdesverhouding en Jack probeert Ally in de schijnwerpers te krijgen. Wanneer dit lukt, krijgt Jack zelf moeite met het feit dat hij steeds meer in de schaduw komt te staan.

Een eerste hoofdrol in een grote speelfilm voor Lady Gaga. Viervoudig Oscar® genomineerde Bradley Cooper (American Sniper, American Hustle, Silver Linings Playbook) maakt tevens zijn debuut als regisseur.

Naast haar rol als Ally, schreef Lady Gaga - eerder bekroond met een Oscar® voor haar nummer ‘Til It Happens to You’ uit The Hunting Ground - een aantal nieuwe nummers voor de film, welke ze ook ten gehore brengt in de film. Ook Andrew Dice Clay en Sam Elliott maken deel uit van de cast in de rollen van Lorenzo en Bobby.

 
"Onvervalst en innemend: Bradley Cooper en Lady Gaga sprankelen in A Star Is Born" - de Volkskrant ****
 
"De vierde versie van ‘A Star is Born’ is niet kitscherig maar juist indringend. Lady Gaga laat zien dat ze meer is dan een zangeres, Bradley Cooper laat zien dat hij meer is dan een acteur." - NRC
 
Aanvang: 13.00 uur 
Entree: €7,50 per film
Passe partout: €15,-
Reserveren: Reserveringsknop of kaarten aan de zaal. Geef bij de reservering onder notities aan of u wilt reserveren voor een afzonderlijke film of een passe partout.
 

 

 

Alle datums


  • zo 12 jan 2020 13:00
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-64304369-1');