Jan Sluijters 'De Wilde Jaren'

Lezing
Datum: vr 15 feb 2019 14:00

Jan Sluijters (1881-1957) is samen met Jeroen Bosch en Vincent van Gogh, een van de drie uit Brabant afkomstige kernkunstenaars waarover het Noordbrabants Museum regelmatig aandacht aan besteed. Deze grote najaar tentoonstelling Jan Sluijters, de wilde jaren vertelt hoe de kunstenaar als jongeman aan het begin van zijn carrière de tijd in Parijs doorbracht. Daar maakt hij kennis met de avantgarde kunst van die tijd. Vijftien jaar lang experimenteert hij met bijna alle nieuwe kunststromingen op zoek naar zijn eigen stijl. De tentoonstelling toont werk van Jan Sluijters naast dat van de avantgardisten die hem in Parijs inspireerden, zoals Kees van Dongen, Georges Braque, en Henri Matisse en de modernisten als Piet Mondriaan en Leo Gestel, wiens werk hij op zijn beurt weer inspireerde. De lezing is een goede inleiding. Tijdens de lezing zal ook worden ingegaan op de ontwikkeling van Jan Sluijters voor zijn Parijse jaren. Zo krijgt u een goed beeld van leven en werk van jan Sluijters.

Naast schilderijen worden op de tentoonstelling ook tekeningen en documenten getoond. De expositie geeft een beeld van de wilde jaren van jan Sluijters, jaren waarin hij uitgroeide tot een van de grondleggers van de nieuwe Nederlandse schilderkunst. Lezing door drs. Lisette le Blanc.

Tentoonstelling in het Noordbrabants Museum van 17 november 2018 tot en met 7 april 2019.

Deze lezing kan alleen worden gehouden bij voldoende belangstelling. Wij vragen u dan ook vooraf te reserveren. 2 dagen voor aanvang vermelden wij of de lezing wel of niet doorgaat.

Aanvang: 14.00 uur
Entree: €14,- (incl. koffie of thee)
Reserveren: Reserveringsknop of kaarten aan de zaal.

 

UA-64304369-1