Exposities

Home / Exposities

Christophe Thole (1955), fotograaf

22 mei 2023 – 31 december 2023

Opgegroeid in het analoge tijdperk met eigen doka, ligt mijn belangstelling via natuur en architectuur nu al langere tijd bij de mens. Eerst analoog, overgestapt naar digitaal en nu weer voorzichtig terug naar digitaal.

Omdat ik niet geloof in de Social Happiness Society, probeer ik contact te maken met de persoon àchter zijn of haar dagelijks masker. Ik fotografeer geen mensen, met wie ik niet eerst heb kennisgemaakt. Wat beweegt deze mens, wat is het verhaal, hoe staat hij/zij in het leven? Vragen die mij boeien en zelden leiden tot de obligate glimlach, die ik te vaak zie.

De aldus ontstane beelden hebben altijd een verhaal, roepen naar ik hoop vragen op, ontroeren en zijn soms confronterend, niet in de laatste plaats voor het model zelf. Als de toeschouwer wordt geraakt door wat hij ziet, ben ik tevreden. 

Mijn kennis en ervaring heb ik verstevigd met de opleiding tot Fotografisch Specialist (Fotogram) en Masterclasses o.a. bij Govert de Roos.
Graag draag ik deze kennis over door het geven van cursussen en workshops, zowel individueel als voor groepen. Jaarlijks organiseer ik fotoreizen naar Frankrijk.

www.christophethole.nl